Articole Blejnar anunta disponibilizari in administratia fiscala (Video)


Blejnar anunta disponibilizari in administratia fiscala (Video)


Vizualizari: 4,433
Publicare: 28-04-2011

Seful ANAF, Sorin Blejnar, confirma zvonurile potrivit carora in curand vor avea loc noi disponibilizari in randul functionarilor publici. Blejnar spune ca nu a fost stabilit un numar exact si nici un termen pana la care vor fi facute aceste disponibilizari, dar precizeaza ca ele sunt absolut necesare.

Intrebat, miercuri, de jurnalisti daca este adevarat ca 20% dintre angajatii ANAF vor fi dati afara in acest an, Blejnar a declarat ca nu vrea sa comenteze deocamdata cifrele, precizand ca ele vor reiesi ca urmare a deciziilor de reformare si reconsolidare a sistemului existent in administratia fiscala.

"Avem prea multe administratii in tara. Unele vor fi comasate, o parte din personal va fi redirectionat pe domeniile sensibile, cum ar fi inspectie fiscala sau control, si o parte va pleca acasa", a declarat Sorin Blejnar, estimand ca circa 30% din totalul administratiilor financiare din intreaga tara va disparea.

"Vor disparea acele administratii ineficiente, cele care colecteaza un numar mic de venituri la buget", a precizat seful fiscului.

In opinia sa, cel mai probabil se va ajunge ca Romania sa aiba in cativa ani o administratie fiscala regionalizata.

"Formula optima ar fi: 8 administratii fiscale regionale si 41 de administratii judetene, cu mentiunea ca ele vor fi institutii fara personalitate juridica, in subordinea regionalelor", a precizat Sorin Blejnar.

Seful ANAF a mai declarat ca din 2009 si pana in prezent au plecat din sistem 2.500 de persoane, fie ca urmare a comasarii unor structuri sau desfiintarii unor functii de conducere, fie pe cale naturala.

Ialomitianu: Amanarea aderarii la euro, dupa o consultare cu BNR si presedintia

Si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu a vorbit miercuri despre disponibilizarile de la FISC, spunand ca "ANAF va intra intr-o restructurare, o realocare a personalului".

Sursa: ziare.com