Articole Bursa locurilor de munca - 1.900 de persoane angajate pe loc


Bursa locurilor de munca - 1.900 de persoane angajate pe loc


Vizualizari: 5,238
Publicare: 28-04-2011

Mai mult de 1.900 de persoane au fost angajate imediat si alte 24.000 incadrate pe loc la Bursa generala a locurilor de munca, organizata vineri, conform Agentiei Nationale pentru Ocuparea Locurilor de Munca.

"Principalele ramuri de activitate in care au fost incadrate pe loc cele mai multe persoane sunt: constructii de cladiri, agricultura, vanatoare si servicii anexe, industria alimentara, fabricarea articolelor de imbracaminte, fabricarea de mobila, comert cu amanuntul, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, comert cu ridicata cu exceptia comertului cu autovehicule.

Principalele meserii aferente locurilor de munca ocupate sunt: muncitor necalificat, mecanic, zidar, dulgher, camerista, sofer, consilier financiar, agent asigurari, vanzator, asistent medical, inginer, agent turism", precizeaza ANOFM, potrivit Mediafax.

De asemenea, dintre cele 1.939 persoane incadrate in munca pe loc, cele mai multe au fost in Constanta (385), Hunedoara (209), Teleorman (154) si Botosani (116).

La Bursa locurilor de munca au participat peste 50.000 de romani, dar, dintre cei incadrati pe un loc de munca, doar 77 aveau studii superioare.

Sursa: ziare.com