Articole Elvetia restrictioneaza accesul romanilor la piata muncii


Elvetia restrictioneaza accesul romanilor la piata muncii


Vizualizari: 4,342
Publicare: 28-04-2011

Elvetia a hotarat sa restrictioneze accesul romanilor si bulgarilor la piata muncii locala, dupa ce olandezii au facut acelasi lucru.

Consiliul National, camera inferioara a Parlamentului elvetian, a adoptat o rezolutie prin care cere Guvernului sa ia noi masuri pentru restrictionarea imigratiei, aceste masuri urmand a se aplica doar pentru cele doua state membre noi, Bulgaria si Romania, relateaza Novinite.

Romanii si bulgarii nu sunt primiti nici pe piata muncii olandeza. Incepand cu 1 iulie 2011, acestia, precum si persoanele din afara zonei Uniunii Europene, vor primi permise de munca in Olanda doar in "cazuri exceptionale".

"Peste un milion de olandezi cu varste sub 65 de ani sunt someri si depind de ajutorul social", au justificat autoritatile olandeze.

Olanda este una din cele zece state din UE care au mentinut restrictiile pentru muncitorii din Bulgaria si Romania si dupa 2007, alaturi de Belgia, Germania, Irlanda, Franta, Italia, Luxemburg, Austria, Marea Britanie si Malta.

Restrictiile ar putea fi mentinute pana in 2013, daca cele zece tari pot dovedi faptul ca romanii si bulgarii ar pune presiuni majore asupra pietelor muncii respective.

Sursa: ziare.com